ISPOVIJEST

Teniser otkrio: Nudili su mi 100.000 dolara da izgubim meč

Bez reakcije na prijavu

Stahovski: Tražio zaštitu. Twitter

Avaz.ba

13.4.2020

O utjecaju mafije na teniske mečeve često se govori. Po logici stvari mnogo je lakše namjestiti meč između dva čovjeka nego kada se radi o duelu ekipa, pa se oni koji love u mutnom često vrte oko bijelog sporta. U Ukrajini je sada stigla još jedna potvrda da se to događa u svijetu tenisa, s obzirom na to da je Sergej Stahovski za tamošnju televiziju otkrio da mu se to dogodilo 2009. godine.

- Ponudili su mi 100.000 dolara da izgubim meč prvog kola Australian Opena protiv Anauda Klemana (Clement). Bila su dvojica iza kojih je stajao "investitor". Na kraju sam izgubio meč, i to nakon što sam vodio 2:1. Da sam ih vidio kada sam izlazio s terena, mislim da bih ih udario reketom - rekao je Stahovski.

Ukrajinski tensier kaže da ni ranije nije šutio o tome, ali da nije dobio uvjeravanja da će neko stati iza njega.

- Nakon meča obratio sam se Jedinici za teniski integritet i oni su me pitali ko su bili ti ljudi. Pitao sam ih jesu li spremni zaštititi moju porodicu, jer se radilo o pijunima iza kojih stoje opasni ljudi. Čitava moja porodica je u Ukrajini. Rekli su da mi ne mogu ništa garantirati - naglasio je Stahovski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.