RUMUNIJA

Simona Halep u strahu od oboljenja pluća

Odlučila da se maksimalno zaštititi

Halep: Kao najgora mora. Arhiv

Piše: Avaz.ba

13.4.2020

Rumunska teniserka Simona Halep ne želi ništa prepustiti slučaju u borbi protiv koronavirusa. Ona se potpuno povukla u karantin, jer se boji da će joj ovaj virus oštetiti pluća.

- U početku sam imala taj strah, ali sam onda analizirala situaciju i rekla da će, ako sebe zaštitim, sve biti u redu. Bojim se za one koji imaju zdravstvenih problema. Plašim se virusa i zbog toga što, čak i kada smo zdravi s dobrim imunitetom, pa mu se možemo oduprijeti, ostavit će nas veoma oštećenih pluća. Zato sam odlučila da se maksimalno zaštitim - rekla je Halep za jedan rumunski TV šou.

Ovu tvrdnju su potkrijepile i riječi doktora i stručnjaka koji kažu da postoji drastična razlika u snimcima pluća zaraženih u poređenju sa zdravima. Rumunka stoga tvrdi da nikad nije mogla očekivati ovakvo nešto.

- Čak ni u svojim najgorim košmarima ne bih mogla zamisliti da planeta može tako stati. Za mene je to šok jer sam prilično mlada i nisam prošla kroz mnogo teških vremena. Ovo više pripada domenu naučne fantastike. Stopirana su putovanja, letovi, ali radi općeg zdravlja možda je tako i najbolje - rekla je Halep iz Bukurešta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.