MIŠLJENJA

Federer je trebao imati jednu titulu više, a Đoković jednu manje

Nijemac nekada bio drugi igrač svijeta

Tri najbolja svijetu: Rasplet još nije blizu. Twitter

Avaz.ba

15.4.2020

Priče o tome ko je bolji i poređenja sigurno nikada neće prestati. Rodžer Federer (Roger Federer) ima 20 gren slem titula, Rafael Nadal 19, a Novak Đoković 17 najvrednijih trofeja iz teniske kolekcije. Pandemija koronavirusa prekinula je uzbudljivu utrku o tome ko će biti najuspješniji teniser svih vremena, barem kada je ovaj parametar u pitanju.

Nekada drugi teniser svijeta Tomi Has (Tommy Haas) trenutno je direktor Mastersa u Indijan Velsu, a sada je i on govorio o ovom trojcu.

- Bit će zaista interesantno vidjeti rasplet utrke. Đoković je najmlađi od njih trojice i sigurno u sebi ima još minimum dvije ili tri titule. Federeru je zbog godina najteže, ali će sigurno sve uraditi da osvoji bar još jednu, a najveće šanse ima na Vimbldonu. Nadala, kada je zdrav, niko ne može zaustaviti na Rolan Garosu. Rodžer je nevjerovatan. Ima 38 godina, a ne gubi želju za takmičenjem. Osvojio je 20 gren slem titula, a trebalo je 21, jer je protiv Đokovića na Vimbldonu imao dvije meč-lopte na svoj servis. Njegovo prisustvo, zajedno s Đokovićevim i Nadalovim, mnogo pomažu promociji tenisa – zaključio je Has.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.