REAKCIJE

Teniser poslao poruku Đokoviću: Lako je njemu kada ima 100 miliona

Ima onih koji gladuju

Pelja: Prozvao najveće. tennis.com

Piše: Avaz.ba

9.5.2020

Srbijanski teniser Novak Đoković pokrenuo bi inicijativu kojom bi najbolji svjetski igrači, njih stotinu, pomoglo ostatku, mahom finansijski ugroženih zbog koronavirusa. Među onima koji nisu saglasni sa Đokovićevom idejom  je Gvido Pelja (Guido Pella).

Argentinski teniser koje je trenutno 35. igrač svijeta ne smatra dobrim plan Đokovića o osnivanju fonda za pomoć slabije rangiranim kolegama.

- Nijedan teniser ne gladuje - ja bih radije da pomognem ljudima koji umiru. Volio bih prije da pomognem ljudima u mom gradu koji umiru i nemaju šta da jedu, to je hitno, a ne sport. Recimo, Kristan Garin (Cristan) je nedavno došao sa 60. na 18. poziciju, a ja ne shvatam kako bi 18. na svijetu morao da plati neki novac nekome, ako mu finansijska situacija nije realno za Top 20. Imate igrače van Top 200, kao što je Džek Sok (Jack Sock), koji bi dobili novac iako su zaradili preko 10 miliona. Te razlike bi morale da budu razmatrane. Nije svima kao Đokoviću, Federeru i Nadalu koji moraju da daju 30 hiljada dolara, a zaradili su preko 100 miliona, kazao je Pelja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.