ODLUKE Odlična ponuda

Đoković: Mama i tata su napravili rizičan potez

Ne mogu da kažem da bi bilo pogrešno i da smo otišli tada, ko zna kako bi bilo, ali je život organizovao sve

Avaz.ba
15.05.2020 09:32

Đoković: To je bilo veoma primamljivo za moje roditelje u tom trenutku jer bi tako riješilo brojne probleme

Foto: Arhiv

Prvi teniser svijeta Novak Đoković u 14. godini dobio je ponudu da promijeni državljanstvo i igra pod zastavom Velike Britanije. 

Bio sam jako dobar na inostranim turnirima za dječaka od 12 i 14 godina. Videli su me strani teniski agenti i dobili smo ponudu da promijenimo državljanstvo... - rekao je Đoković u razgovoru sa Grejemom Besindžerom (Graham Bensinger), te otkriva: 

To je bilo veoma primamljivo za moje roditelje u tom trenutku jer bi tako riješilo brojne probleme. Moji roditelji bi dobili posao, mi kuću, bila je sjajna ponuda. 

Nole je dodao i ovo:

- Ne mogu da kažem da bi bilo pogrešno i da smo otišli tada, ko zna kako bi bilo, ali je život organizovao sve. Da budem iskren, odluka da ne odemo je najviše mojih roditelja, iako sam i ja bio uključen u razgovor. Nisam imao dobar osjećaj od početka, ne želim da idem u Englesku, ne znam nikog tamo, hoću da ostanem sa mojim prijateljima u mojoj zemlji. Tamo ne bih bio srećan. Razumio sam da je to odluka porodice i da moramo da se žrtvujemo da bih bio teniser. Ipak, mama i tata su napravili rizičan potez i odlučili da odbiju ponudu, objašnjava Đoković.

  • Đoković: Nisam imao dobar osjećaj od početka
    Đoković: Nisam imao dobar osjećaj od početka Foto: Arhiv

Niko od nas ne bi bio srećan

- Ne možete da prodate dušu i ono što ste. Nisam mogla da živim tamo, djeca bi bolje živela tamo, ali niko od nas ne bi bio srećan. Mislim da Novak nikada ne bi igrao za Veliku Britaniju kao što igra za Srbiju cijelom dušom, rekla je Novakova majka Dijana. 

Komentari

NA VRH