DUBAI

Pogledajte šta je Federer kupio za 15 miliona eura

Tako je navodno kupio u Dubaiju luksuzni penthaus, ipak tamo provodi dosta vremena, a i jedan mu je to od najdražih gradova

Federer. Arhiv

Avaz.ba

5.6.2020

Roder Feder (Roger Federer) jedan je od onih koji je najbolje prošao u ovoj pandemiji koronavirusa, jer ionako je planirao operaciju i pauzu sve do "Wimbledona", a i milioni na računima u Švicarskoj garancija su mirnog sna. Kako pišu pojedini švicarski mediji, još se i počastio novom nekretninom.

Tako je navodno kupio u Dubaiju luksuzni penthaus, ipak tamo provodi dosta vremena, a i jedan mu je to od najdražih gradova. Riječ je o čuvenom "Le Reve Toweru", a gdje pristup imaju samo oni s najdubljim džepovima.

Cijena je oko 15 miliona eura, a za plaćeni iznos dobio je 566 kvadrata i sjajan pogled na cijeli zaljev. Navodno samo terasa ima oko 100 kvadrata.

Upravo se u Ujedinjenim Arapskim Emiratima popularni teniser priprema za početak sezone, no obzirom na godine koje broji, to bi se moglo odnositi na još sezonu-dvije. Na krovu ima i bazen na raspolaganju, kao i fitnes-centar. Imat će na raspolaganju privatni avion, helikopter, limuzinu s vozačem i Ferrari. Naravno, zaštitari također ulaze u cijenu, pa mu je mir zajamčen, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.