ADRIA TOUR

Kakvo iznenađenje pripremaju Đoković i Modrić

Čuli smo se početkom godine i pričali o nekim događajima koje bi nas dvojica mogli zajedno napraviti, kako ovdje na ovim prostorima, a tako i u svijetu, rekao je Novak

Đoković i Modrić. Arhiv

Avaz.ba

17.6.2020

Novak Đoković tražena je novinarska "roba" u Hrvatskoj, uoči njegovog nastupa na isto tako njegovom Adria Touru, a koji je pokrenuo ne bi li razbio koronavirusnu sportsku monotoniju na ovim prostorima, pišu Sportske novosti. 

- Ne, nisam znao da je Zadar rodni grad Luke Modrića, tako da ga zovem ne bi li mi dao neki savjet, gdje otići, večerati, koga upoznati. Nadam se da ću imati priliku jednom i s njim boraviti ovdje... Čuli smo se početkom godine i pričali o nekim događajima koje bi nas dvojica mogli zajedno napraviti, kako ovdje na ovim prostorima, a tako i u svijetu. Pratim što radi, jer on je jedan od najboljih fudbalera na svijetu, dobar, porodični čovjek i mađioničar s loptom, rekao je Đoković.


Nole s Vatrenima nakon osvajanja srebra 2018. godine - Modrić, Đoković, Kovačić, Rakitić i Perišić. Instagram/SN

- Došao nam je jedan od najpopularnijih sportaša na svijetu, ne govorim samo o tenisu. Ovo je veliki trenutak za Zadar, jedva čekamo da sve počne, da se igra i da bude odličan tenis kao što je bio u Beogradu. Vidjeli smo da je u Beogradu bio spektakl što se tiče i publike i tenisa, igrali su odličan tenis, idemo to nastaviti i u Zadru, istaknuo je Ivanišević.

Adria Tur nastao je na inicijativu srbijanskog teniskog asa kako bi promovirao sport, pozitivne vrijednosti i fer-plej, ali i skupio sredstva za one kojima je pomoć potrebna.  Dio sredstava od prodaje ulaznica u Zadru namijenjen je izgradnji Nacionalnog teniskog centra u Zagrebu. Uz uzbudljive mečeve vrhunskih igrača zadarski teniski vikend obilježit će i bogat muzički program u kojem će nastupiti Gibonni, Petar Grašo te koncert iznenađenja.

Na pitanje je li Modrić uz njega napravio najveću karijeru na ovim prostorima, odgovara:

- Osvojiti Zlatnu loptu u eri Mesija i Ronalda, nešto je tako veliko što ćemo shvatiti tek nakon što završi karijeru. To što je učinio s hrvatskom reprezentacijom, kako se odnosi prema nacionalnom dresu, njegova nedvojbena pozicija u Realu, njegovi rezultati su vječni, konstatuje Novak.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.