TENIS

I druga teniserka svijeta odustala od US Opena

Nakon što sam sagledala sve činjenice i okolnosti u kojima živimo, odlučila sam da ne putujem u Njujuor na US Open

Uvijek sam govorila da prvenstveno mislim na zdravlje kada nešto treba da odlučim. Arhiv

Avaz Sport

17.8.2020

Druga teniserka svijeta Simona Halep odlučila je da odustane od nastupa na US Openu zbog pandemije koronavirusa.  Šest od deset najboljih teniserki – Ashleigh Barty, Simona Halep, Elina Svitolina, Bianca Andreescu, Kiki Bertens i Belinda Bencic – neće putovati u Njujork, dok bi na ovom Grand Slam turniru trebalo da nastupe četiri igračice iz Top-10 poretka - Karolina Pliskova, Sofia Kenin, Serena Williams i Naomi Osaka. 

Halep, koja je u nedjelju u Pragu osvojila 21. titulu u karijeri, izjavila je da će radije ostati u Evropi, prenosi Eurosport. 

- Nakon što sam sagledala sve činjenice i okolnosti u kojima živimo, odlučila sam da ne putujem u Njujork na US Open - napisala je ona na Twitteru.


- Uvijek sam govorila da prvenstveno mislim na zdravlje kada nešto treba da odlučim i zbog toga ću radije ostati i trenirati u Evropi. Znam da su USTA i WTA neumorno radili da imamo sigurno takmičenje i želim im uspješan turnir - dodala je.

US Open počinje 29. avgusta, ali na njemu neće biti tri od četiri prošlogodišnje polufinalistkinje.

Muški žrijeb također je pogođen odustajanjima Rafaela Nadala, Rogera Federera, Stana Wawrinke i Gaela Monfilsa. No, prvi igrač svijeta Novak Đoković branit će titulu, dok je nastup potvrdio i bivši šampion Andy Murray.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.