TENIS

Štepanek: Đoković je tužan duboko u sebi i jako je potresen

Đoković. Arhiv

Avaz Sport

10.9.2020

Situacija oko izbacivanja prvog tenisača svijeta s US Opena polako se stišava, iako je neizbježna tema u teniskim krugovima, analizama, specijaliziranim emisijama.  Jedan od onih koji najbolje poznaju Novaka Đokovića je i Radek Štepanek, bivši Top 10 teniser, ali i nekadašnji trener srbijanskog tenisera. Surađivali su oko godinu dana... 

- Vrlo je tužan duboko u sebi i jako je potresen. Novak pati jer je to učinio bez namjere i ta činjenica samo pojačava bol, rekao je Čeh za CNN te dodao:


- Teško mu je jer znamo koliko je gladan za trofejima i ima želju postati tenisač s najviše osvojenih Grand Slam turnira. Svi smo znali da mu je ovaj US Open na dohvat ruke i sigurno je da ga sve te okolnosti čini još tužnijim.


Bivši profesionalac misli da su sve ove stvari i opteretile Novaka.

- Očito je veliki pritisak na njemu i s vremeom su ga te kritike nadvladale. Teško mu je. Trudi se biti najbolji. Do kraja karijere možda i bude najveći svih vremena. Ali svi smo ljudska bića. I imamo pravo na grešku, zaključio je Štepanek.

Đoković se u međuvremenu okreće Rimu, tamo bi trebao početi s pripremama za Rolan Garos koji je na rasporedu krajem septembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.