US OPEN

Ivanišević o Đokovićevoj diskvalifikaciji: To je besmisleno

Oglasio se trener najboljeg tenisera svijeta

Ivanišević s Đokovićem. AGENCIJE

Piše: A. V. / Sport Avaz

12.9.2020

Diskvalifikacija Novaka Đokovića s US Opena još je aktuelna tema, iako je od nje prošlo već skoro sedam dana. 

Izbacivanje najboljeg tenisera svijeta s US Opena, nakon što je nenamjerno lopticom pogodio linijsku sutkinju, prokomentarisao je i njegov trener Goran Ivanišević.

- Šok. Nisam vidio, ali čuo sam ženu ispod nas kako uzdiše i odmah sam znao da je to – doviđenja. Najtragičnije u svemu jeste to što on uopšte nije bio ljut kada je izgubio taj gem. Bio je bijesan na 5:4 i djus kada je napucao loptu, kada je izgubio tri set lopte. Po mom mišljenju, sve je krenulo naopako od 5:4 i 0-40, splet tih nemogućih događaja. Prvo onaj čelendž – Karenjo Busta je već krenuo ka klupi, Novak je taj koji je zastao i pogledao, pa je tek onda Karenjo tražio čelendž. Da je bilo 6:4... Onda kada je prolazio rekao mi je da je dirnula liniju. Onda je posle na 5:5 pao i povredio rame opet. Ma on uopšte nije bio ljut, Novak može da vrati brejk Karenju... To su bila dva užasna minuta, dva užasna je..na minuta u kojima se sve pogrešno desilo - počinje Ivanišević razgovor za "Sport klub".

Legendarni Hrvat naglašava da Đoković u trenutku ispucavanja lopte uopšte nije bio bijesan, kako to neki pokušavaju da predstave.

- Jedina greška jeste to što nije pogledao, što je izbacio loptu gledajući napred, a ne iza sebe. Nisam vidio kada je žena pala uživo, ali jesam posle na snimku mislim 3.877 puta. Ne znam šta pametno da kažem. Ne govorim sada o Novaku, generalno sam protiv diskvalifikacije, to je meni besmisleno – hajde ako dođeš i srušiš sudiju sa stolice, ali ovo je bilo potpuno nenamjerno. Meni smeta kada vidim da pišu da je Novak u ljutnji izbacio loptu. Prvo, uopšte nije bio ljut, nikakve ljutnje u tom ispucavanju nije bilo – nula. Ti natpisi me nerviraju, to što je izgubio servis nema veze. Neko piše da je lopta išla 130 km/h, ja sam bio tamo, oni nisu normalni. Iz zgloba ne gledajući, pa nema šanse, ko li je to računao? To je takva pi..arija, bio sam na metar, je.. te" - emotivno govori Ivanišević i nastavlja:

- Pravila su takva kakva su, ili ti je opomena ili ti je diskvalifkacija, što je po mom mišljenju glupo. Ja nisam objektivan, ali mislim da nije trebalo da bude diskvalifikovan, već je trebalo da dobije kazneni gem, da Karenjo dobije set i da se krene od drugog. Šta se dobija diskvalifikacijom, šta se time pokazuje? OK ako si ljut, okreneš se prema toj osobi i pogodiš je, ali ovo, da nemaš namjeru, nisi ni bjesan... Jesu ta pravila, ali u ovim vremenima, sa koronom i svime, nisu smjeli da ga diskvalifikuju. Znam da se mnogi neće složiti sa mnom, da su mnogi rekli da je zasluženo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.