TENIS

Đoković o incidentu: Ne mogu obećati ili garantirati da više nikad neću uraditi nešto ovako

Đoković: Prihvatio sam odluku i nastavio dalje. Arhiv

Avaz Sport

14.9.2020

Nakon sjajnog finala US Opena, nevjerojatne drame obilježene preokretom Dominika Tima (Dominic Thiem), oglasio se i Novak Đoković koji je čestitao obojici na sjajnom tenisu u posljednjem meču turnira.

- Evo što je sport. Poštovanje, uvažavanje, prijateljstvo. Bez obzira na rivalstvo između ove dvojice tenisera koji su imali nevjerojatnu borbu, ipak su pokazali veliko srce i nadahnuli brojne igrače - napisao je prvi tenisač svijeta, te je dodao:

- Hvala vam što se sjajno zalažete za svoje karakterne vrijednosti i vidite uvijek ono što je najvažnije, a to su ljubav i poštovanje jedni prema drugima. Čestitam obojici za sjajan uspjeh i za fantastičan meč, napisao je Novak, koji je diskvalifikacijom u osmini finala završio svoje sudjelovanje u Njujorku.


Tim i Aleksandar Zverev (Alexsander) bili su gosti Novaka Đokovića na "Adria Touru", seriji turnira koja se trebala održati u Beogradu, Zadru, Podgorici, Banja Luci. No, kako je Grigor Dimitrov otkrio da je pozitivan neposredno uoči zadarskog finala, serija je otkazana.


- Ko kaže da im "Adria Tour" nije koristio, samo su neki su od komentara nakon objave Novaka Đokovića, a koji potvrđuju da je ekipa s tog turnira uistinu u dobroj formi.

Sad kreće "zakašnjela" sezona na zemljanoj podlozi, Rim, pa veliko finale u Parizu na Rolan Garosu.


Inače, Novak je učestvovao u razgovoru s novinarima u Rimu (video chat) gdje je izjavio nešto vrlo zanimljivo.


- Pravila su jasna. Prihvatio sam odluku i nastavio dalje. Tako je, kako je. Ne mogu obećati ili garantirati da više nikad neću uraditi nešto ovako. Naravno, dati ću sve od sebe, ali znate, sve je moguće u životu, izjavio je Novak u prvom razgovoru s novinarima nakon US Opena, prenose SN. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.