TENIS

Đoković: Ne želim zvučati arogantno, ali nisam igrao svoj najbolji tenis

Prvi reket svijeta nakon osvojenog Mastersa u Rimu

Đoković: Savladao Švarcmana. AFP

Piše: A. V. / Sport Avaz

22.9.2020

Srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je Masters turnir u Rimu, savladavši u finalu Argentinca Dijega Švarcmana (Diego Schwartzman) rezultatom 2:0 u setovima (7:6, 6:3).

Nakon pobjede otkrio je koliko mu je bilo teško da se vrati nakon šokantne diskvalifikacije s US Opena.

- Kao što sam rekao na konferenciji za medije prije nego što je turnir počeo – imao sam psihološke uspone i padove prvih 4-5 dana pošto se desilo šta se desilo. Bio sam u šoku poslije dikvalifikacije s US Opena, kao i mnogi drugi ljudi. Ali, nastavio sam dalje. Nikada u svom životu nisam imao problem da se oporavim i nastavim dalje, bez obzira koliko je teška situacija u kojoj bih se našao. Dolazi novi dan, nadaj se najboljem i nastavi dalje. Mislim da mi je pomogla činjenica što sam igrao novi turnir nedjelju dana kasnije. Samo sam želio da se vratim na teren i da sklonim sa puta sve eventualne zaostale tragove tog događaja - istakao je Đoković i dodao:

- Mislim da sam imao vrlo dobru nedelju. Da budem iskren, mislim da nisam igrao svoj najbolji tenis. Ne želim da zvučim arogantno, naravno da sam veoma zadovoljan i sretan što sam osvojio titulu. Predstoji mi još okršaja i nadam se da ću uspjeti da podignem svoju igru na viši nivo na Rolan Garosu jer će to biti neophodo ukoliko želim da odem u završnu fazu turnira. Ali, pozitivno je to što mislim da sam odlično servirao tokom cijelog turnira i pronašao svoju najbolju igru kada mi je bila najpotrebnija. U odlučujućim trenucima, kada mi je zaista bilo potrebno da pronađem svoju najbolju igru – to sam činio.

Đoković se dotakao i predstojećeg Rolan Garosa, gdje kao glavnog favorita vidi Rafaela Nadala.

- Iako je izgubio ove nedjelje, mislim da će se mnogi složiti da je on favorit broj jedan. Zbog historije njegovih rezultata ne možete da stavite nikoga ispred njega. Ali, Dijego je definitivno pokazao da je Nadala moguće pobijediti na šljaci. Uslovi u kojima su igrali – loptica ne odskače previše, vlažnost vazduha, večernji mečevi pod svjetlima – sve to ćemo da imamo u Parizu. Prilično sam siguran da Rafa ne preferira to, već da voli kada loptica visoko odskače, tople i brze uslove u kojima može da koristi svoj spin. Bit će interesantno. Iako mislim da je on favorit broj jedan, postoje igrači koji mogu da ga pobjede tamo – dodao je Đoković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.