ROLAN GAROS

Džumhur: Učinjena mi je velika nepravda, osjećam se veoma loše

Svakako da ću se boriti dalje, napisao je Džumhur

Damir Džumhur. Agencije

Piše: A. M. / Sport Avaz

22.9.2020

Najboljem bh. teniseru Damiru Džumhuru zabranjen je nastup na Rolan Garosu, nakon što je njegov trener Petar Popović dobio pozitivan nalaz na koronavirus.

Popović je jučer po povratku iz Pariza u Beogradu uradio novi test, koji je bio negativan.

Džumhur je večeras na svojoj Facebook stranici objavio fotografije testa i objasnio cjelokupnu situaciju.

- Želim obavijestiti svoje fanove i sve one koji me prate i podržavaju godinama unazad da nažalost neću nastupati na ovogodišnjem Roland Garrosu.  Naime, po dolasku u Pariz u četvrtak moj trener, Petar Popović, i ja smo testirani na prisustvo koronavirusa. Rezultati su bili negativni. U subotu smo bili obavezni uraditi još jedan test. U nedjelju sam dobio poziv organizatora koji su me obavijestili da je Petar pozitivan na koronavirus. Pokušao sam im objasniti da je moj trener još prije samog nastavka teniske sezone prebolovao koronu, posjeduje antitijela, te da postoji mogućnost da je test lažno pozitivan - napisao je Damir.

Dodaje kako je organizatore zamolio da urade ponovno testiranje, međutim, oni to nisu dozvolili, a tim činom je najbolji bh. teniser izgubio pravo učešća na turniru. 

- Kako bih dokazao da su pogriješili, po povratku iz Pariza, moj trener je jučer 21.9. u Beogradu testiran. Danas smo dobili rezultat tog testa na kojem se vidi da je Petar Popović negativan na koronavirus. Jako se loše osjećam zbog svega ovoga. Prije svega jer nisam u prilici igrati na jednom od najdražih turnira, a posebno jer je učinjena velika nepravda. Svakako da ću se boriti dalje! Hvala svima na podršci! - zaključio je Džumhur.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.