SRAMOTNO

Džumhuru zabrana zbog navodno pozitivnog trenera, a zaraženi Francuz može igrati

Dvostruki aršini u bijelom sportu

Per: Ni njemu nije baš najjasnije. Twitter

Avaz Sport

23.9.2020

Francuski teniser Benoa Per (Benoit Paire) učešće na turniru u Hamburgu završio je u prvom kolu, nakon što je predao meč Kasperu Rudu (Casper Ruud).  Ovaj 31-godišnjak se na takav korak odlučio jer nije mogao fizički izdržati duel s Norvežaninom.

Da fizička priprema 25. tenisera sveta nije na zavidnom nivou znalo se od ranije, jer Per ima problema sa koronavirusom, još od US opena, na kojem nije mogao da učestvuje.

Ono što na čitavu priču baca drugačiju sjenku je činjenica da su mu ljekari u Njemačkoj dopustili da igra, iako je imao novi pozitivan test.

- ATP treba da mi objasni kakva su pravila. U Parizu su neki igrači koji su negativni, a čiji su treneri pozitivni, bili spriječeni da igraju. Ovdje u Njemačkoj ste pozitivni i možete da igrate. Mogu da kažem hvala ljekarima i turniru što su me pustili da igram, rekao je Per koji je jedini negativan test imao u utorak.

Sve ovo je potvrdilo dvostruke aršine u bijelom sportu, posebno nakon što je Damiru Džumhuru i još nekim teniserima zabranjeno igranje na Roland garosu, zbog navodno pozitivnih trenera.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.