GREN SLEM

Rekao što se ne smije, prekinuli press konferenciju Novaka Đokovića

Govorio o testovima na koronavirus

Đoković: Iznio svoj stav. Arhiv

Avaz Sport

28.9.2020

Nakon što je u Pariz stigao kao jedini neporaženi igrač na terenu u 2020. godini, Novak Đoković je na press konferenciji odgovorio na pitanje vezano za koronavurus. Izgleda da se to organizatorima turnira u parizu nije svidjelo, pa je 55 sekundi poslije iznošenja stava o "korona problemima" na Rolan Garosu, njegovo obraćanje prekinuto, prenose srbijanski mediji. 

Naime, Novak Đoković je upitan kako se nosi sa stresom zbog toga što bi, ako slučajno bude pozitivan na PCR testu, mogao da bude diskvalifikovan.

Mislim da je to stres ako izaberete da to posmatrate kao stres. Ja sam izabrao da to ne bude slučaj. U pitanju su stvari na koje ne mogu da utičem. Mogu samo da probam da sebe dovedem u situaciju da igram dobro, nadajući se da ću imati šansu da se nadmećem, da budem negativan na testu, ali ako se dogodi rezultat koji nije negativan... onda - to vam je, što vam je. Treba to prihvatiti... A stvarno je tužno što su neki igrači baš tako diskvalifikovani iz glavnog dijela turnira, neki i iz kvalifikacija. Volio bih da su oni koji su bili pozitivni na testu - potom, 24 sata kasnije, još jednom bili testirani, kako bi se utvrdilo da li je ono bilo "lažno pozitivan" rezultat, ili stvarno pozitivan. Ako je dva puta bio pozitivan rezultat, onda bi, naravno, trebalo da takav igrač bude van turnira, ali ako je u pitanju lažno pozitivan provobitni rezultat, trebalo bi mu dozvoliti da igra. A to nije bio slučaj ovdje, to nije bio slučaj ni u Njujorku, ali jeste možda na nekim drugim ATP turnirima. Zato je sve to malo zbunjujuće za nas, bile su riječi Đokovića.

Potom se voditelj press konferencije zahvalio svima i okončao obraćanje prvog igrača svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.