PREKRŠIO PROTOKOL

Panika na Rolan Garosu, Zverev priznao kako je igrao bolestan i pod temperaturom

Ima simptome koronavirusa

Zverev: Ispao u osmini finala. AFP

Piše: A. V.

5.10.2020

Njemački teniser Aleksandar (Alexander) Zverev završio je svoj nastup na Rolan Garosu, a nakon poraza od Janika Sinera (Jannika Sinnera) u osmini finala požalio se kako je igrao bolestan i pod temperaturom, što nije prijavio organizatorima turnira.

Sedmi teniser svijeta time je prekršio protokol i izazvao paniku.

Sedmi tenisač svijeta nakon meča je priznao kako je bolestan, ali nikakve zdravstvene probleme nije prijavio organizatorima prije odigravanja susreta. U korona-doba to je kršenje protokola i moglo bi doći do pomutnje.

- Potpuno sam bolestan. Ne mogu disati, a to se čuje i u mom glasu. Nisam trebao izaći na teren - rekao je Zverev i nastavio:

- Imao sam temperaturu također i nisam u najboljem fizičkom stanju. Rekao bih da je to malo utjecalo na moju izvedbu - dodao je Zverev.

On je posljednji put testiran na koronavirus u petak, dva dana prije samog meča.

Organizatori turnira su nakon ovih njegovih izjava reagirali službenim saopćenjem, u kojem su potvrdili kako je Nijemac odradio sve obavezne testove na koronavirus i da su rezultati bili negativni, ali da se o svom zdravstvenom stranju nije konsultovao s liječničkom službom.

Ukoliko se ispostavi da je Zverev pozitivan na koronavirus, završnica turnira bit će dovedena u pitanje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.