ROLAN GAROS

Ivanišević: Nadal nema nikakve šanse protiv Đokovića

Đoković danas igra protiv Španca Pabla Karenja Buste

Novak Đoković. AFP

Avaz Sport

7.10.2020

Trener prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića, Goran Ivanišević, uvjeren je da će Novak osvojiti Rolan Garos.

Đoković danas igra protiv Španca Pabla Karenja Buste (Pablo Carreño Busta ), a potencijalni rivali u polufinalu su mu Andrej Rubljov i Stefanos Cicipas (Tsitsipas). 

U drugom polufinalu se sastaju Rafael Nadal i Dijego Švarcman (Diego Schwartzman ).

- Gledamo Nadala i sve je isto kao uvijek, ali nije isto. Ovo su perfektni uslovi za Novaka, ali za Nadala nisu. Nadal će uvijek dobiti one koje treba dobiti. Računam na Novak – Nadal finale u kojem, po mom mišljenju, Nadal nema nikakve šanse u ovakvim uslovima, po ovakvoj zemlji i s Novakom koji mu je već ušao u glavu. Malo sam otišao predaleko, ali mislim da je Novak favorit broj jedan Rolan Garosa - rekao je Ivanišević za HRT.

Đoković je i dalje bez poraza u 2020. godini, ne računajući diskvalifikaciju sa US Opena nakon što je pogodio linijsku sutkinju lopticom.

- On je doveo svoje tijelo, svoju glavu i pripremu do savršenstva. Sve se do detalja priprema, od taktike, tehnike, do ishrane i on se toga pridržava. To je najvažnija stvar jer ja se pola toga ne bi mogao pridržavati, ali on zna da ga to čini boljim, svaki dan hoće napredovati i jako je interesantno raditi s njim jer on traži da svaki dan bude nešto bolje, makar 0,00001 posto, ali mora se nešto pomjeriti i takvu glavu ja još u životu nisam vidio. Ne samo u tenisu već opšte u sportu , takav mentalitet i takva glava. Ali pomaže i to što je Balkanac - istakao je Ivanišević i dodao:

- Kad se svako malo uključi Balkanac dodatno ga čini boljim jer cijeli svijet je bio protiv njega i poslije ovog Adrija tura koji je bio fenomenalan i poslije ovoga u Njujorku, ali opet je on odlučio 'sad ću vam pokazati ko sam i šta sam'. Dođe i hladno osvoji Rim, a ne igra najbolji tenis. To je nešto za mlade tenisere, jer nije tenis samo forhend, bekhend i trčanje. Cijela ta priprema dok se ne dođe na teren, jer kad se dođe na teren onda igrač sam odlučuje i sam radi stvari - rekao je Ivanišević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.