SANKT PETERBURG

Američki teniser izazvao haos u Rusiji, pobjegao u nepoznatom pravcu

Nije htio da ga smjeste u bolnicu

Sem sa suprugom: Imaju simtome. Twitter

N. D.

15.10.2020

Amerikanac Sem Kveri (Sam Querrey) nalazi se pred izuzetno ozbiljnom kaznom zbog načina na koji je postupio kada je saznao da je, na turniru u Sankt Peterburgu, pozitivan na koronavirus.

Ne samo da nije poštovao lokalne propise o samoizolaciji, već je na gotovo filmski način pobjegao "u nepoznatom pravcu", zbog čega može biti na tri godine suspendovan iz "bijelog sporta".

Naime, 33-godišnji američki teniser je sa porodicom doputovao u Rusiju, a sa namjerom da učestvuje na tamošnjem turniru. Isprva je sve bilo u redu po njihovom dolasku, ali je neposredno pred početak nadmetanja u Sankt Peterburgu ustanovljeno da ima koronavirus, inficirani i on, i njegova supruga Ebi, i njihov osmomjesečni sin Ford.

Prema ranije ustanovljenoj proceduri koju su, u skladu sa lokalnim medicinskim vlastima, organizatori turnira propisali - porodica Kveri trebalo je da narednih 14 dana provede u izolaciji u jednom od najčuvenijih, a svakako jednom od najljepših i najluksuznijih hotela. Bračni par je rado to prihvatio, ali su stvari počele da se mijenjaju nestvarnom brzinom.

Kveriju je telefonom javljeno da će njega i njegovu porodicu posjetiti ruski doktor koji će ih, ako utvrdi da imaju bilo kakve simptome, smjestiti u neku medicinsku ustanovu.

Imajući da su i on, i supruga i dijete imali blage simptome, Sem Kveri je istog časa riješio da napusti hotel i nestane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.