ATP LISTA

Džumhur pao za jedno mjesto, Bašić zadržao rejting

Đoković je tako nastavio da “gazi” ka izjednačavanju još jednog rekorda, onog koji drži legendarni Pit Sampras (Pete)

Džumhur i Bašić. Arhiv

ATP

19.10.2020

Novak Đoković počeo je 291. sedmicu kao prvi teniser svijeta. Naime, od prošlog ponedjeljka nije došlo do promjena u samom vrhu ATP liste, na kojoj je srbijanski teniser zadržao prednost od skoro 2.000 bodova u odnosu na Rafaela Nadala. 

Đoković je tako nastavio da “gazi” ka izjednačavanju još jednog rekorda, onog koji drži legendarni Pit Sampras (Pete).  U pitanju je broj godina na čelu ATP liste. Amerikanac je, naime, trenutno na šest, a Novak će gotovo izvjesno na kraju 2020. biti na toj “koti”. Iza će ostaviti Rodžera Federera (Roger), Rafaela Nadala i Džimija Konorsa (Jimmy Connors). 

Đoković se dodatno približio rekordu Federera u parametru “najviše sedmica na prvom mjestu”. Švicarac ima 19 sedmica više na 1. mjestu ATP rang liste od Srbijanca.

Što se tiče najnovije rang liste, Andrej Rubljov je nakon osvajanja Sankt Peterburga popravio svoj plasman i sada je osmi teniser svijeta, a iz Top 10 je ispao Gael Monfis (Monfils).


S druge strane, Damir Džumhur je pao za jedno mjesto, trenuitno je na 114. poziciji. Mirza Bašić je ostao na 319. mjestu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.