TENIS

Ispad ruskog tenisera obilježio dan na uglednom ATP-u

Sedamnaesti teniser svijeta jednostavno je "poludio" nakon jedne dvojbene sudijske odluke u svom četvrtfinalnom susretu protiv Daniela Evansa.

Nezadovoljan suđenjem. AFP

G. Š./SN

24.10.2020

Karen Hačanov, 24-godišnji ruski teniser, obilježio je dan na jakom dvoranskom turniru u Antverpenu, prenose SN. Sedamnaesti teniser svijeta jednostavno je "poludio" nakon jedne dvojbene sudijske odluke u svom četvrtfinalnom susretu protiv Daniela Evansa.

Naime, nakon druge greške linijskog sudije, Hačanov je prvo počeo udarati nogom po mreži, a onda se na iznenađenje svih - pa i svog protivnika, okrenuo i sudijskom stolu.


Igrao se "tie-break", bilo je 7:7 kad je Evans poslao loptu u aut. No, tad se umiješao glavni sudac i dosudio da je lopta u terenu.

"Ma ne, ne, ne, loptica je ovoliko u autu, poručio je Rus.

Onako u prolazu dobrano je reket otresao o konstrukciju, no prošao je samo s opomenom tako da je imao dosta sreće. Možda da je bilo malo neprecizniji, u tom slučaju ne bi bilo dvojbi.

Na kraju je Evans (35. na svijetu) okrenuo susret u svoju korist, te je slavio 3:6, 7:6 (7), 6:4 i tako iskoristio nervozu Rusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.