TENIS

Đoković finansira veliki projekt s doktorom koji je koronu proglasio najsmješnijim virusom u historiji

Čekam Novaka i kad završi s turnirima, mi krećemo u projekt. Tri, četiri projekta, jednako važna, poručio je doktor Nestorović

Đoković: Hvata zalet za London u Srbiji. Arhiva

G. Š./SN

5.11.2020

Novak Đoković ima još jedan veliki turnir u kalendaru za odigrati u 2020. godini, riječ je o "ATP Finalsu" u Londonu, no prije uzbuđenja na Otoku iskoristio je slobodno vrijeme ne bi li se družio s prijateljima u Srbiji, poslovnim saradnicima. Jedan od tih je kontroverzni Branimir Nestorović, pulmolog s kojim sprema i zajednički projekt.

- Čekam Novaka i kad završi s turnirima, mi krećemo u projekt. Tri, četiri projekta, jednako važna, poručio je doktor Nestorović.

Lik i djelo Nikole Tesle inspiracija su za Nestorovića, a u tom projektu učestvovat će čini se financijski prvi teniser svijeta.


- Tesla je imao čuveni aparat s kojim je liječio karcinome krajem 19. vijeka i to s nevjerojatnom efikasnošću. Onda mu je aparat zabranjen u Americi, a on proglašen za šarlatana, rekao je Nestorović za "Telegraf".


O Novaku je još ovo rekao.

- Jako daleko je otišao u mentalnom smisli. Rekao sam mu da je prerano postao misaono biće, a on se smijao. Postao je brzo ozbiljan čovjek i jako dobar čovjek. I zato me jako smeta kad neki Srbi ne navijaju za njega, to me užasno vrijeđa, rekao je srbijanski pulmolog.

Ako ste zaboravili, to je onaj Nestorović koji je krajem februara proglasio koronavirus najsmješnijim virusom u historiji:

- Pa ja ne mogu vjerovati da narod koji je proživio sankcije, bombardiranje, svakakva maltretiranja, da će se uplašiti najsmješnijeg virusa u povijesti čovječanstva. Ja sam čak bio protiv testiranja, stavljanja maski, pa to je u potpunosti besmisleno...", samo je dio repertoara jednog od najcjenjenijeg srpskog pulmologa na temu koronavirusa.

A komentari na moguću saradnju uglavnom idu u smjeru: 


- Novače, drži se reketa i lovi rekorde, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.