POJAVILE SE POTEŠKOĆE

Neizvjestan početak nove teniske sezone u Australiji

Igračima neće biti dopušten ulazak u zemlju u decembru kako je je najprije bilo planirano

A. V.

Igrači bi po dolasku u Australiju trebali ispoštivati karantin i trenirati tamo do početka sezone

Foto: AGENCIJE


Početak teniske sezone 2021. a posebice održavanje pripremnih turnira za Australian Open i dalje su neizvjesni nakon što su organizatori u srijedu objavili da postoje "nove poteškoće" vezano za dolazak tenisera u zemlju.

- U razgovorima s Australskim teniskim savezom u zadnjih 24 sata, saznali smo da su se pojavile nove poteškoće vezano za datume dolaska tenisera i njihovih timova - navodi se u poruci koju je ATP poslao igračima a koju je na Tweeteru objavio 193. teniser svijeta Slovak Lukas Lacko, prenosi Hina.

Slovački je teniser obasnio da to znači da igračima neće biti dopušten ulazak u Australiju u decembru kako je je najprije bilo planirano.

Plan je predviđao da sredinom decembra u Australiju dođe 500 tenisera u državu Viktorija gde se održavaju turniri u Sidneju, Brizbejnu, Pertu, Hobartu, Adelajdeu i Kanberi prije nego u Melburnu počne Australian Open (od 18. do 31. januara).

Igrači bi po dolasku u Australiju trebali ispoštivati karantin i trenirati tamo do početka sezone.

Karantin u Australiji traje 14 dana i svako kašnjenje dovelo bi u pitanje provedbu cijelog plana s obzirom da prvi turniri startaju početkom januara.

NA VRH

Podijeli članak na