ATP FINALE

Nadal nema isto mišljenje kao Đoković: Ne želim se svađati, ali...

Volim kada teren izgleda tradicionalno, s linijskim sucima, ali vidio sam što je Đoković rekao, kako on smatra da nisu potrebni

G. Š./SN

Nadal i Đoković

Foto: Arhiva


Teniska sezona u 2020. godini je na samom kraju. Završni turnir, ATP "Finals" u Londonu je u punom jeku, a i to je jedna od tačaka spora između dva najbolja tenisača današnjice. Rafael Nadal i Novak Đoković imaju oprečno mišljenje i o linijskim sucima, kojih na londonskoj završnici nema.  Đoković je tako podržao sustav "hawk-eye" koji je uslijed pandemije koronavirusa doživio punu primjenu jer ne zahtjeva prisutstvo linijskih sudaca: 

- Uz sve moje poštovanje prema tradiciji i kulturi ovog sporta, kada je riječ o ljudima koji su prisutni na terenu, uključujući i linijske suce, ne vidim zašto svaki turnir na svijetu u doba tehnologije ne bi koristio "Hawk-Eye". Tehnologija je puno napredovala, nema razloga da držimo suce na terenu. To je moje mišljenje. Istina, tehnologija je skupa, ali moramo napredovati i nema više smisla da imamo linijske suce. Skupljači loptica trebaju ostati - rekao je Đoković.

Nadal, posljedično, nema isto mišljenje kao Novak:

- Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ne želim se svađati. Volim kada teren izgleda tradicionalno, s linijskim sucima, ali vidio sam što je Đoković rekao, kako on smatra da nisu potrebni. Ne mislim da je jedan stav bolji od drugog, svatko ima pravo na svoju viziju sporta. Ako me pitate što bih volio vidjeti u budućnosti, vjerujem da ima prostora za napredak u našem sportu jer se nije puno mijenjao već 50 godina. To je realnost, ali mislim da ova promjena ne poboljšava naš sport. Ako idemo u tom smjeru, onda nam ne treba ni glavni sudac. Smatram da ljudski faktor mora biti prisutan u tenisu - rekao je Rafa, a prenosi SN.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na