ZAVRŠNI MASTERS

Medvedev poslije trijumfa u Londonu: Sposoban sam za nešto veliko

Najteža pobjeda u karijeri, zato što je protiv Dominika nevjerovatno teško igrati

Medvedev: To je zaista fantastično. Arhiva

G. Š.

23.11.2020

Ruski teniser Danil Medvedev (24), nakon trijumfa na Završnog turnira u Londonu, istakao je da mu je pobjeda nad Dominikom Timom (Dominic Thiem) u finalu najteže ostvarena u dosadašnjoj karijeri.


- Najteža pobjeda u karijeri, zato što je protiv Dominika nevjerovatno teško igrati, rekao je Medvedev i dodao:


- Mislim da je on u finalu prikazivao svoj najbolji tenis, to sam osjećao tokom cijelog meča. Bio je blizu da pobijedi u dva seta, ali sam uspio da ostanem u meču. U trećem setu osjetio se umor. On je počeo da trči sporije i promašivao udarce. Učiniti Tima umornog u tri seta je zaista veliko dostignuće. Zaista je igrao kao najbolji teniser u historiji.

Medvedev je na putu do titule savladao prva tri igrača svijeta. Prethodno je bio bolji od Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.


- To je zaista fantastično. U grupi sam dobio Novaka, u polufinalu Rafu, a onda i Dominika. To su najbolji igrači na svijetu. Znači me mi mnogo takve pobjede. Pokazuju da sam sposoban za nešto veliko. Nivo moje igre ovdje bio je jako visok. U posljednja dva meča nevjerovatan. Mogu da igram veoma dobro i to sam pokazao. Osvojio sam Završni turnir bez poraza. Da ste mi to rekli prije početka, ne bih vjerovao, rekao je četvrti igrač svijeta, koji je u Londonu osvojio četvrtu titula iz Masters kategorije, a ukupno devetu u karijeri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.