NJEMAČKA

Potpredsjednik Teniskog saveza Njemačke iznio teške optužbe na račun Federera

Federer je utjecao da se promijeni model bodovanja kako bi sam sebe zaštitio. To je neodgovorno i nepošteno, rekao je Hordorf

Federer. Arhiva

G. Š./SN

3.12.2020

Potpredsjednik Teniskog saveza Njemačke Dirk Hordorf (Hordorff) gostujući u podcastu "Quiet, please" na "Tennisnetu" rekao je da Rodžer Federer (Roger) "zloupotrijebio" svoj utjecaj ne bi li upravo on najviše profitirao u godini globalne pandemije, a tiče se renkinga.  Nijemac smatra da je Švicarac direktno utjecao na to da se održi u vrhu najboljih tenisača svijeta. 

- Federer je utjecao da se promijeni model bodovanja kako bi sam sebe zaštitio. To je neodgovorno i nepošteno, rekao je Hordorf.


Učinio je to, smatra, samo kako bi ostao u vrhu. Zbog "zamrzavanja" bodova i promjene sustava bodovanja, zbog pandemije koronavirusa, i dalje je jako visoko, te je sad čak peti tenisač svijeta iako nije igrao već devet mjeseci.


- Neko ovo mora reći i ja ovo govorim bez ustezanja, Federer ne bi bio među 50 najboljih na svijetu da nije utjecao na to da se promijene pravila, oštar je Dirk.


Udruženje profesionalaca (ATP), podsjetimo, objavilo je da će novi sistem bodovanja, usvojen u junu, ostati na snazi sve do 8. marta i da će ATP lista ostati zamrznuta zbog otkazivanja velikog broja turnira, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.