TENIS

Đoković bez nominacije za ATP nagrade

Glasanje je otvoreno na sajtu ATP tura i trajat će do 12. decembra

Đoković. Arhiva

G. Š./SK

4.12.2020

ATP je objavio imena kandidata za nagrade u pet kategorija za 2020. godinu. Ni u jednoj kategoriji nije ime Novaka Đokovića, najbolji teniser na ATP rang listi.

Kevin Andrerson, Andrej Kuznjecov, Vasek Pospišil i Miloš Raonić su kandidati za “povratnike godine”. Za zvanje “Igrača koji je najviše napredovao” konkurišu Ugo Umber, Andrej Rubljov, Dijego Švarcman i Janik Siner.


Švarcman je i na listi za “Stefan Edberg nagradu”, koja se dodjeljuje teniseru koji je pokazao najviši nivo fer-pleja i doprinio promociji “bijelog sporta” Pored njega tu su I Rafael Nadal, Džon Milman i Dominik Tim.

Šansu da ponesu zvanje “Novajlija godine” imaju Karlos Alkaraz, Sebastijan Korda, Lorenco Museti, Jurij Rodionov, Emil Rusuvuori I Tijago Sejbot Wajld. Kandidata za “Trenera godine” su Žil Servara (Danil Medvedev), Huan Ignasio Čela (Dijego Švarcman), Nikolas Masu (Dominik Tim), Rikardo Pjati (Janik Siner) i Fernando Visente (Andrej Rubljov).

Glasanje je otvoreno na sajtu ATP tura i trajat će do 12. decembra. Pobjednici u svim kategorijama, kao i dobitnik humanitarne nagrade “Artur Eš” biće objavljeni kasnije tokom decembra, prenosi Sport klub.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.