TENIS

Marej zbog straha od koronavirusa odustao od Delrej Biča

Želi umanjiti rizik uoči Australijan Opena

Endi Marej. AGENCIJE

Avaz.ba

31.12.2020

Britanski tenier Endi Marej (Andy Murray) odustao je od nastupa na turniru američkom Delrej Biču, kojim je za sedam dana za njega trebala započeti nova sezona, a kao razlog za odustajanje naveo je bojazan od moguće zaraze koronavirusom.

Organizatori turnira su bivšem svjetskom broju 1, a danas 122. teniseru na ATP listi, dodijelili pozivnicu za glavni turnir. Međutim, Marej je u strahu da bi ga moguća zaraza koronavirusom i bolest Covid-19 mogli onemogućiti u nastupu na prvog Gren slem turniru sezone, Australijan Openu u Melburnu, za koji je Britanac također dobio pozivnicu, a na rasporedu je od 8. do 21. februaru.

- Nakon mnogih konsultacija s mojom ekipom, odlučio sam da neću putovati u Delrej Bič, izjavio je u četvrtak 33-godišnji Marej, javlja Hina.

- S obzirom na porast broja oboljelih od Covida-19 te da je u pitanju prekookeanski let, želim umanjiti rizik uoči Australijan Opena -  pojasnio je Marej koji je propustio veći dio prošle sezone u kojoj je odigrao svega sedam mečeva.

Marej će, kao i ostali sudionici Australijan Opena, u Melbourne morati stići do 15. januara, kako bi proveo dvije sedmice u obaveznoj izolaciji, što je uvjet za nastup na prvom Gren slem turniru u novoj sezoni. Britanac će imati priliku zaigrati na jednom od dva pripremna turnira kojima će u tjednu uoči Australijan Opena domaćin također biti Melburn

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.