TENIS

Bila je na vrhu, a onda joj roditelji spiskali bogatstvo

Prekinula je sve kontakte s porodicom

Ostala je bez novca. Arhiv

F. Mutevelić

9.1.2021

Aranča Sančez (Arantxa Sanchez) (49) jedna je od najboljih teniserki u istoriji ovog sporta. Osvojila je 14 Grand Slam turnira i bila druga žena koja je ikad uspjela biti prva na obje WTA ljestvice - za parove i singl natjecanja. Ukratko, stekla je toliki novac da je mogla bezbrižno živjeti do kraja života. Ipak, to se nije dogodilo. Od nagrada je tokom karijere zaradila ukupno 57.000.000 dolara, što od nagrada za osvojene turnire, što od sponzorstava.

- Ostala sam bez ičega, a sad sam dužna i poreznoj upravi, pa više ne želim šutjeti , - izjavila je jednim španskim novinama, nakon što je 2012. godine objavila biografiju, u kojoj je potanko opisala kako je opljačkala vlastita porodica.

U toj doista tužnoj priči optužila je roditelje da su spiskali njezinih 60 miliona dolara zbog bahaćenja i prosipanja novca. Njena majka napisala je otvoreno pismo medijima u kojem sve to negira.

Danas teniserka živi od kojih 1.500 eura mjesečno. Istovremeno njen otac i dvojica braće, koji nikad nisu postigli takve sportske uspjehe kao Aranča, imaju off-shore preduzeća, i žive ekstravagantnim životom pravih bogataša. Zbog toga je Aranča prekinula sve veze s cijelom porodicom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.