PROBLEMI

Hoće li doći do pobune u Melburnu, igrači traže iste uslove za sve

Nikome nije jasna odluka o strogom karantinu

Flipkens: Ludilo za igrače. Twitter

N. Demirović

17.1.2021

Događaji iz Melburna, gdje su pojedini igrači pred Australian Open stavljeni u 14-dnevni karantin jer su određene osobe u njihovoj blizini bile zaražene koronavirusom, sve više izazivaju reakcije tenisera. To da igrač ne može čak obaviti ni neku vrstu treninga mnogima je nepojmljivo, a čini se da se igrači sve jasnije dižu svoj glas. Belgijanka Kirsten Flipkens dala je i konkretan prijedlog. 

Ne, ja nisam bila u jednom od dva "inficirana aviona", ali korektno je reći da bismo ili svi trebalo da budemo dvije sedmice u karantinu ili bi Australian Open trebalo pomjeriti za još dvije sedmice. Tih 14 dana u hotelskoj sobi bez treninga je ludilo za igrače, poručila je Belgijanka. 

I Julija Putinceva, koja je tokom dana imala zamjerke, jer je u njenoj hotelskoj sobi bio nezvan gost, imala je šta da kaže o svemu.

- Ono što ne razumijem je da nam niko nikada nije rekao da, ako jedna osoba u avionu bude pozitivna, da će svi iz aviona morati u izolaciju. Dva puta bih razmislila da li da dođem, napisala je Putinceva.

Belinda Benčić se žali na to što poslije novih odluka, jedna grupa tenisera, koja će moći da trenira, bit će maksimalno spremna, dok će ovi koji su u karantinu 14 dana, bez mogućnosti da rade, biti apsolutno nespremna.

Inače, počele su žalbe i na druge stvari, pa su tako Italijan Fabio Fonjini (Fonini) i Francuz Benoa Per (Benoit Paire) imali su zamjerke na hranu koja im se služi u karantinu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.