AUSTRALIAN OPEN

Sve veći problemi u Melburnu, kreće cenzura na društvenim mrežama

Osaka objavila pa obrisala fotografiju

Ispade sporna fotografija s treninga. Twitter

N. Demirović

18.1.2021

Situacija u Melburnu i Adelejdu gdje su smješteni teniseri i teniserke za predstojeći Australijan Open gora je iz dana u dan.  Organizatori su organizirali letove sa 17 destinacija. U avionima koji su došli iz Los Anđelesa i Dubaija pojavili su se slučaji koronavirusa i svi igrači i igračice su poslati u strogi karantin. To znači da oni ne mogu trenirati, dok oni koji su smješteni u Adelejdu mogu trenirati za prvi grend slem sezone. 

Japanska teniserka Naomi Osaka, objavila je na društvenim mrežama fotografiju kako je na terenu u Adelejdu sa članovima svog tima, što je izazvalo pravu buru reakcija među onima koji su zarobljeni u sobama u Melburnu.

- Revolt je eksplodirao. Igrači nisu sretni zbog nejednakog tretmana u odnosu na one smještene u Adelejdu. Fotografija Naomi Osake ih je izludila - napisao je italijanski novinar Luka Fjorino (Luca Fiorino).

Japanka je ubrzo potom obrisala fotografiju, a organizatori su zamolili sve koji su u Adelejdu da ne objavljuju ništa na društvene mreže kako ne bi nervirali one koji se nalaze u Melburnu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.