AUSTRALIJAN OPEN

Viktorija Azarenka: Karantin nije najgora stvar

Potrebno nam je međusobno razumijevanje

Zdravlje je najvažnije. AGENCIJE

F. M. / Vijesti.me

19.1.2021

Bura oko Australijan opena i karantina se ne stišava. Mediji traže senzaciju, teniseri i teniserke im pomažu konstantnim komentarima o situaciji u kakvoj se nalaze u Melburnu.  Svi su u karantinu, neki i u totalnoj izolaciji, samo 20-ak dana pred početak Australijan opena.

Jedna od najboljih teniserki posljednjih godina Viktorija Azarenka apelovala je na kolege i koleginice, kao i medije, da imaju više osjećaja i razumijevanja za organizatore.

Razumijem da nije lako biti u karantinu 14 dana, ali ovo je vrijeme pandemije. Potrebno nam je međusobno razumijevanje i spoznaja da postoje ljudi, koji rade danonoćno da bi nam obezbijedili i ovo što imamo. To moramo da poštujemo. Potrebno je prije svega osjećanje da postoje ljudi, koji su u ova zla vremena izgubili živote, izgubili svoje voljene... Mislim da smo svi saglasni da je zdravlje najvažnije. Nije karantin najgora stvar, - napisala je, između ostalog, Azarenka. 

U Melburnu su danas počeli dozirani treninzi za igrače i igračice, koji nisu zaraženi ili nisu bili u kontaktu sa zaraženim osobama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.