KORONAVIRUS

Prva zaražena teniserka na Australijan Openu

Badosa pozitivna na testiranju

Badosa: Bila u izolaciji. AGENCIJE

A. Vatreš

21.1.2021

Španska tenisera Paula Badosa, 67. na pojedinačnoj WTA listi, objavila je u četvrtak da je dobila pozitivan rezultat na testiranju na prisutnost novog koronavirusa, iako je bila u izolaciji uoči Australijan Opena. 

Ona je prva igračica kojoj je potvrđen pozitivan test. Lokalne vlasti su objavile da je još četvero sudionika Australijan Opena bilo pozitivno, ali organizatori prvog Gren slem turnira u sezoni su odbacili te nalaze, navodeći da se radilo o virusnim tragovima kod osoba koje su preboljele Covid-19.

- Danas sam dobila pozitivan nalaz testiranja na Covid-19. Ne osjećam se dobro, imam neke simptome, ali ću se pokušati oporaviti što je prije moguće. Odvedena sam u zdravstveni hotel gdje ću biti pod nadzorom i u samoizolaciji - objavila je na Twitteru 23-godišnja španska teniserka, nekadašnja juniorska pobjednica Rolan Garosa, prenosi Hina.

Prema lokalnim protuepidemijskim mjerama igračice i igrači koji će igrati na Australijan Openu, morali su doći do 15. januara u Australiju te provesti dvije sedmice u izolaciji, uz dopuštenje da pet sati dnevno provedu izvan hotelske sobe i treniraju na terenima u Melburn Parku.

No, 72 teniserki i tenisera nemaju ni to pravo te moraju cijelo vrijeme boraviti u svojim hotelskim sobama, jer su u Melburn doputovali letovima na kojima je bilo osoba pozitivnih na koronavirus.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.