AUSTRALIAN OPEN

Đoković o Kirjosu: Ne osjećam poštovanje prema njemu van terena

Đoković: Što više pobjeđujete, to vam je i samopouzdanje veće. Arhiva

G. Š. / Sport klub

7.2.2021

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković istakao je da se dobro osjeća pred početak Australian Opena, a otkrio je i šta misli o Niku Kirjosu (Nick Kyrgios). Srbijanac će odbranu titule početi u ponedjeljak, a prvi rival biće mu Žeremi Šardi (Jeremy Chardy). 

Imam dobar skor protiv Žeremija

Đoković vodi sa 13:0 u međusobnom duelu sa francuskim teniserom.

- Imam dobar skor protiv Žeremija, to pomaže. Nisam igrao dugo protiv njega. On je iskusan igrač, tu je mnogo godina. Dobro servira, ima odličan forhend i igra mu se bazira na ta dva segmenta, rekao je Đoković, te dodao:

-Dodatno mi pomaže to što sam već odigrao četiri meča u ATP Kupu na Rod Lejver Areni. Nikada se na taj način nisam pripremao za Australijan Open. Ali dobro je što sam već odigrao nekoliko mečeva na terenu gdje ću početi turnir u ponedjeljak. Igrat ćemo u večernjem terminu, uslovi će biti malo drugačiji. Ali historijski gledano, imao sam uspjeha u Melburnu. Osjećam se dobro, igrao sam dobro.

Ljubavna veza

Na konstataciju novinara da su Nik Kirjos i on omiljeni teniseri u Australiji, Novak je kratko odgovorio:

- Stvarno? Dobro“.

Uslijedilo je pitanje šta prvi teniser svijeta misli o komentarima Australijanca, koji ga je često javno kritikovao.

- Mislim da je on dobar za sport. Drugačiji je. Na autentičan način se bavi stvarima na terenu i van terenu. Svako ima pravo da bira na koji način želi da se izražava. Poštujem ga zbog njegove igre. On je talentovan momak, pokazao je da ima kvalitet da pobijedi svakoga. Ali van terena, nemam poštovanja prema njemu. Ne bih dalje komentarisao, jasan je Novak.

Đoković je u karijeri osvojio 17 Gren slem titula, od kojih osam u Melburnu.

- To je ljubavna veza. Možda nešto nalik onome što Rafa osjeća na Rolan Garosu, mada ne baš tako. Osjećam se dobro na ovim terenima. Što više pobjeđujete, to vam je i samopouzdanje veće. Kada sam izašao na teren ove godine, sjetio sam se lijepih stvari iz prethodne sezone, kao i prošlih godina kada sam osvajao titule. Nadam se novom uspjehu - zaključio je Đoković, prenosi Sport klub.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.