AUSTRALIAN OPEN

Nadal "pecnuo" Đokovića: Ako stvarno imate povredu, nemoguće je osvojiti ovakav turnir

Povreda najboljeg tenisera svijeta danima glavna tema u Melburnu

Nadal: Sreća je važnija od prilike da pobjeđujem. AFP

A. Vatreš

15.2.2021

Povreda Novaka Đokovića danima je glavna tema u Melburnu.

Najbolji teniser svijeta savladao je Miloša Raonića i plasirao se u četvrtfinale Australian Opena, iako je zbog navodne povrede koju je pretrpio u duelu s Tejlorom Fricom (Taylor Fritz) njegov nastup do posljednjeg trenutka bio pod znakom pitanja.

Svoje mišljenje o svemu tome iznio je i Đokovićev veliki rival Rafael Nadal, koji je predstavnicima medija objasnio kako nakon povrede odlučuje da li će ostati na turniru ili odustati.

- Zavisi od prirode povrede. Na primjer, US Open 2009. godine sam počeo povrijeđen. Stigao sam do polufinala i izgubio sam od Del Potra. Poslije toga je povreda bila još gora. Znači da nisam pametno postupio… Također, zavisi kakav je raspored poslije tog turnira. Ja sam tada morao da napravim pauzu od mjesec dana ili tako nešto. Potrebno je naći balans. Ali u ovoj fazi karijere, vjerovatno ne bih igrao jer je sreća za mene važnija od prilike da pobjeđujem. U toj situaciji, ako stvarno imate fizičke probleme, nećete pobjeđivati. Ako osjećate bol, ali vas on ne ograničava toliko, onda možda nađete način. Ali ako stvarno, stvarno imate povredu, nemoguće je osvojiti ovakav turnir - rekao je Nadal.

Nadal je do četvrtfinala došao ubjedljivom pobjedom nad Fabijom Fonjinijem (Fabio Fognini), a za polufinale će igrati protiv grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa (Tsitsipas).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.