AUSTRALIAN OPEN

Nadal: Ne tražim izgovore, svako dobije šta zaslužuje

Teško mu pala eliminacija

Nadal: Priznao poraz. AFP

A. Vatreš

17.2.2021

Španac Rafael Nadal neočekivano je ispao od Stefanosa Cicipasa (Tsitsipas) u četvrtfinalu Australian Opena i to nakon što je imao dva seta prednosti.

Grk je slavio poslije velikog preokreta s 3:6, 2:6, 7:6/7:4, 6:4, 7:5.

- Promašio sam nekoliko udaraca u taj-brejku koje nije trebalo da promašim. To je to. Stefanos je igrao odlično u četvrtom i petom setu. Ja sam odigrao nekoliko loših gemova. U svakom slučaju, želim da mu čestitam - rekao je Nadal u izlaganju nakon meča i nastavio:

- Naravno da sam sada tužan. Izgubio sam meč u četvrtfinalu na turniru koji mi mnogo znači. Australian Open je jedan od mojih omiljenih turnira. Propustio sam ponovo priliku da dođem do polufinala. To je to. Meč je bio ujednačen, ali je on bio bolji u važnim momentima. Dao sam svoj maksimum u svakom trenutku, imao sam pravi stav. Borio sam se, ostao pozitivan. Ali nekad to nije dovoljno. Danas nije bilo dovoljno. To je život.

Nadal je tek drugi put u karijeri izgubio meč u kojem je imao dva seta prednosti.

- Igrao sam protiv jednog od najboljih tenisera svijeta, očekivao sam da pruži maksimum, bio sam spreman na sve. Mislim da je on poslije taj-brejka podigao nivo igre. Već u trećem setu je počeo da igra mnogo bolje. U četvrtom i petom je bio na izuzetnom nivou. Bio sam blizu, ali nisam uspio. To je tenis. Probat ću da budem bolji sljedeći put, a sada mu čestitam - istakao je Španac.

On je u Melburnu osvojio samo jednu titulu, a često je gubio u uzbudljivim mečevima.

- Nažalost, na ovom turniru sam se suočavao s povredama više nego na drugim. Ali porazi od najboljih tenisera svijeta su nešto što se dešava. Ne, ne bih rekao da nisam imao sreće. Ne mogu da se žalim na to. Svako dobiva ono što zasluži. Imao sam svojih šansi ovdje, ali ih nisam iskoristio. To je to, znači da nisam zaslužio više. Ne mogu da nađem izgovore ili razloge - rekao je Nadal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.