AUSTRALIAN OPEN

Završena bajka Aslana Karaceva: Đoković u finalu

Prvi reket svijeta je sa puno autoriteta u igri počistio 114. tenisera svijeta (6:3, 6:4, 6:2)

Đoković: Na pragu osvajanja 18. grand slem turnira. Arhiva

Piše: G. Šumar

18.2.2021

Lijepo je bilo dok je san trajao, ali bajka je završena. Aslan Karacev može da bude ponosan na sve što je učinio na prvom Grend slem nastupu, na skalpove Švarcmana, Alijasima i Dimitrova, ali danas mu je Novak Đoković poručio: Dobro došao u veliku ligu! Prvi reket svijeta je sa puno autoriteta u igri počistio 114. tenisera svijeta (6:3, 6:4, 6:2) i plasirao se u finale Australian Opena u kome će juriti 18. grend slem titulu, devetu u Melburnu

Od samog starta vidjela se Novakova namjera da rivalu pokaže na kakvu se "zvijer" namjerio, prenosi Mozzart. Dugim razmjenama demonstrirao mu je da danas neće moći da računa na psihološe krize protivnika. Đoković je iznad toga. Đoković je mentalna velesila.

I toliko bolji teniser od Karaceva da na to ne treba ni trošiti previše reči. Svaka čast Karacevu što se držao do 3:3 u prvom setu, svaka čast na brejku krajem drugog, na tome što nije odustajao ni kad je već bilo jasno da smo u polufinalu Australian Opena svedočili smo "igri mačke i miša". Nije odustajao ni kada mu je poslije sve te drame Đoković uzeo brejk već na startu trećeg seta i na tome: Kapa dole. Junački se borio i izbjegao sudbinu Luke Puja s kojim je 2019. Đoković za sat i 23 minuta "obrisao patos" prepustivši mu samo četiri gema.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.