AUSTRALIAN OPEN

Đoković: Kupit ću kokice i uživati u drugom polufinalu

Prvo bih se zahvalio svima koji su došli na ovaj meč, a Aslanu treba svi da čestitamo, da podignemo ruke uvis i da mu aplaudiramo

G. Š. / Australien open

Đoković: Nemam nikakvu želju za finale – čista nula

Foto: Arhiva


Novak Đoković je aplauzima ispratio sjajnog Rusa Aslana Karaceva, pa je i na samom terenu legendarni Džim Kurijer (James Spencer "Jim" Courier), uz konstataciju da je vjerovatno bilo divno igrati ponovo pred publikom, pitao svjetskog tenisera broj 1 šta sada misli o svom rivalu u polufinalu.

- Prvo bih se zahvalio svima koji su došli na ovaj meč, a Aslanu treba svi da čestitamo, da podignemo ruke uvis i da mu aplaudiramo. Ovo se nikada u historiji tenisa nije dogodilo, da neko od potpunog anonimusa odigra jedan ovako dobar turnir, rekao je Đoković.

Kurijer je takođe primijetio da je Novak u četvrtfinalu krenuo nešto sporije, u odnosu na meč protiv Karaceva?

- Danas sam imao najbolji osjećaj, i fizički i mentalno. jJednostavno, ovo je bila najbolja situacija za mene od starta turnira. Mogao sam da zamahnem iz sve snage i da udarim lopticu bez bola i čini mi se da je sve došlo u pravom trenutku, uživao sam…

U poslednje vrijeme niste mnogo trenirali, sada imate dva dana do finala. Da li ćete odraditi neki trening?

- Da, imam dva dana do finala, vidjet ću, popričat ću sa timom, ali ću svakako trenirati jedan dan. Vjerovatno u subotu. Oporavak je prioritet, važno je da dobro osjećam loptu, sakupio sam svu energiju za najbitnije mečeve.

Sutra u drugom polufinalu igraju dva mlada asa, Medvedev i Cicipas (Tsitsipas). Grk je fantastično okrenuo meč protiv Rafaela Nadala?

- Gledao sam taj meč od sredine trećeg seta... Rafa je dominirao u prva dva, ali je Cicipas nekako okrenuo stvari i odigrao dobar taj-brejk, a na kraju dobio i meč. To je vjerovatno bio i najbolji meč na Turniru, sa puno kvalitetnih poteza. Ipak, Medvedev je taj koji igra na najvišem nivou u posljednja tri mjeseca, dobio je sve važne turnire. Bit će to polufinale visokog intenziteta i jedan i drugi igraju sjajno. Predlažem svima da kupe kokice i da uživaju. Tako ću uraditi i ja, rekao je Novak, uz ovacije publike.

Koga bi Novak više volio u finalu”?

- Nemam nikakvu želju – čista nula, nasmijao je Đoković sve na tribinama i napustio stadion.

Više o temi Novak Đoković

NA VRH

Podijeli članak na