AUSTRALIAN OPEN

Zašto Đoković nije favorit protiv Medvedeva

Đoković ne gubi u Australiji, ali kladionice prognoziraju izjednačen meč

Đoković: Nije favorit kladionica. Arhiva

G. Š. / Sportske novosti

20.2.2021

Finale ovogodišnjeg Australian Opena bit će pravi spektakl! Novak Đoković kontra Danila Medvedeva. Deveto Novakovo finale, prilika mu je, jasno i za devetu titulu u Melbourneu. Ali, protiv sebe će imati strašnog mladog Rusa koji nije izgubio već gotovo četiri mjeseca i ima 20 pobjeda zaredom.


Isti koeficijent

Kad se jedno za drugim spomenu prezimena dvojice finalista, jasno je ko je favorit u ovom duelu. Đoković ne gubi u Australiji, ali kladionice prognoziraju izjednačen meč. U trenutku pisanja ovog teksta, koeficijent je na obojicu bio potpuno isti - 2.00. 

Ne znamo je li se ikad u historiji  dogodilo da je Novak u Australiji imao podjednaku kvotu s nekim suparnikom. Kroz historiju je, čak i u duelima s Nadalom i Federerom bio favorit, ali to sada nije.


Zbroj gemova odmjerena na 41.5

Naravno, u obzir su uzeti Novakovi problemi s povredom koji su ga mučili od početka turnira, kao i činjenica da je Medvedev jedina dva seta na turniru izgubio protiv drugog srbijanskog predstavnika Filipa Krajinovića.

Treba znati i to da će kladionice još modificirati svoje koeficijente, ali spomenimo i to da je srednja margina za zbroj gemova odmjerena na 41.5, a da je prosječni gem-set tečaj u korist Đokovićeve pobjede od 3:0 jednak koeficijentu 5.30.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.