AUSTRALIAN OPEN

Đoković: Ljubavna veza se nastavlja

Želio bih da uzvratim lijepe riječi Danilu. Odličan si momak, ponovo si pokazao zašto

Đoković: Hvala mom timu.. AFP

G. Š. / Australian open

21.2.2021

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nije krio zadovoljstvo poslije osvajanja nove titule na Australian Openu. Srbijanac je danas osvojio 18. Gren slem titulu, nakon što je je savladao Danila Medvedeva - 7:5, 6:2, 6:2. 

Ranije smo se više družili


- Želio bih da uzvratim lijepe riječi Danilu. Odličan si momak, ponovo si pokazao zašto. Ranije smo se više družili, trenirali smo zajedno. Ali me više ne zoveš. Drago mi je što lijepo misliš o meni i dalje, nasmijao se Novak, te dodao:

- Stvarno je Danil dobra osoba... Jedan je od najtežih rivala koje sam imao u karijeri. Pitanje je vremena kada ćeš osvojiti Slem. Nadam se da ćeš, ipak, sačekati nekoliko godina. Još jednom čestitam na 20 pobjeda u nizu u posljednjih nekoliko mjeseci.

Đoković je igrao deveto finale u Melburnu i ostvario devetu pobjedu. Titula još više dobija na značaju kada se zna da je u trećem kolu doživio ozbiljnu povredu.

- Hvala mom timu. Kao i onima koji su kod kuće, roditeljima, ženi, djeci. Bio je ovo rolekoster, pogotovo posljednjih sedmica. Posebna zahvalnica Uliju, koji se pobrinuo da mogu da igram. Vječno sam ti zahvalan, rekao je Novak.

Bilo je izazovno na više nivoa

I za kraj najbolji teniser svijeta je dodao i ovo: 

- Mnogo je pomiješanih osjećanja u vezi sa onim što se dogodilo posljednjih mjeseci. Bio je ovo uspješan turnir, želim da čestitam organizatorima. Nije bilo lako. Bilo je izazovno na više nivoa. Treba da budete ponosni. Na kraju, želim da zahvalim ovo terenu. Volim ga više svake godine. Ljubavna veza se nastavlja - zaključio je Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.