TENIS

Đokoviću se povećalo napuknuće mišića

Šteta veća nego u trenutku povrede

Đoković: Slijedi mu mirovnaje. AGENCIJE

A. Vatreš

22.2.2021

Nakon trijumfa na Australian Openu, srbijanski teniser Novak Đoković otkrio je kako mu se povreda abdominalnog znatno pogoršala i da se napuknuće mišića povećalo sa 17 na 25 milimetara.

Đoković je povredu doživio u meču trećeg kola protiv Tejlora Frica (Taylor Fritz), ali je uspio da odigra turnir do kraja i osvoji titulu. 

Ipak, dan po završetku Gren slema u Melburnu nisu stigle dobre vijesti sa magnetne rezonance.

- Došao sam ovdje pravo sa snimanja magnetnom rezonancom, koje je pokazalo da je šteta sada veća nego kada se povreda dogodila. Napuknuće je veće. Bilo je u prvi mah 17 milimetara, a jutrošnji pregled je pokazao da je poraslo na 25 milimetara. Nije ništa strašno, sudeći po onom što su mi ljekari rekli, ali čeka me svakako period mirovanja, dok ne zaliječim mišić - istakao je Đoković.

Osvrnuo se prvi reket svijeta i na sumnje mnogobrojnih u njegovu povredu.

- Ima ljudi koji će uvek sumnjati u ono što govorim ili radim i to je u redu. Pomirio sam se s tim da ne mogu baš svakog učiniti zadovoljnim. Da li me to frustrira? Naravno, imam i ja emocije kao svi drugi i ne uživam u tome kada me kritikuju i kada me osuđuju. Ali u isto vrijeme prihvatam realnost da svako ima pravo na mišljenje - rekao je Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.