OŠTRA REAKCIJA

Poslije teksta u "L'Equipu" srbijanski mediji stali u odbranu Novaka Đokovića

Kako bi rekao Nik Kirjos: Toliko želi biti voljen, da ga ne mogu podnijeti, napisala je Bonnet

G. Š. / Sportske novosti

Novaku Đoković

Foto: Arhiva


Srbijanskim medijima nije najbolje sjeo tekst novinarke prestižnog francuskog magazina "L'Equipa" o Novaku Đokoviću. U tekstu pod naslovom 'Nema ljubavi za Đokovića' novinarka Chrystelle Bonnet se osvrnula na brojne kontroverze koje okružuju najboljeg tenisera svijeta. Tako i na njegovo nedavno osvajanje Australian Opena...

Stav i oholost

- Zašto nekoga volimo? Zašto nekog sportistu volimo više nego drugoga? Kada ste čuli da je Novak Đoković osvojio Australian Open bili ste iznervirani. Taj čovjek ima 18 Grand Slam naslova, skoro kao Rafael Nadal, osvojio je Australian Open devet puta i ima 310 sedmica na vrhu ATP liste kao Federer. Novak bi mogao igrati protiv "ljuskavca" i opet biste se zapitali za koga navijati. Postoji nekoliko razloga za to. Možda je razlog njegov stav i oholost, ali ako ste navijali za Ivana Lendla onda to nije u pitanju. Vjerojatno je razlog što je došao iza Federera i Nadala. A možda je zato što toliko želi biti voljen. Kako bi rekao Nik Kirjos: Toliko želi biti voljen, da ga ne mogu podnijeti, napisala je Bonnet, te dodala:

- Činjenica je da Đokoviću ništa ne pomaže i to je istina. U najgorem vas slučaju baš nervira. U Melburnu je igrao s povredom trbušnog mišića koji je bio potrgan 2,5 centimetra. S time se ne bi izborili ni "Avengersi"... Zamislite, on osvaja Australian Open sa servisom od 200 km/h, iako u trbušnom mišiću ima Marijansku brazdu. Đoković vas nervira. Nije zato jer je bolji od vas, nego vas jednostavno nervira.

"Govor mržnje"

Srbijanski "Blic" ovaj je tekst okarakterizirao kao "govor mržnje", "Kurir" piše o "bolesnom i skandaloznom tekstu", dok "Telegraf" ističe kako je 'L'Equipe skandaloznim tekstom izvrijeđao Đokovića'.

Više o temi Novak Đoković

ATP LISTA
Đoković izjednačio Federerov rekord
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na