OSTVARENJA

Novak Đoković otvoreno, želim biti ispred Nadala i Federera

Morate da imate ciljeve

Đoković: Jedan cilj dostigao. Arhiv

N. Demirović

5.3.2021

Novak Đoković je još jednom govorio otvoreno o najvećim rivalima Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru (Rogeru) i ciljevima koje je sebi postavio. Novak želi postati najbolji teniser svih vremena, a da bi u tome uspio zacrtao je sebi dva velika cilja.

- Ako ste profesionalni takmičar, morate da imate ciljeve, nešto čemu ćete da težite. Morate da imate mentalni mir. Potrebno je da radite na nečemu i da sebi postavite ciljeve na dnevnoj bazi, kratkoročne i dugoročne. Za mene, dva najveća dugoročna cilja su da imam najviše grend slem titula u historiji tenisa i drugi da budem igrač koji je najduže broj jedan u historiji sporta - istakao je Đoković, prenosi "Nova S".

Sljedećeg ponedjeljka će i zvanično proslaviti 311. sedmicu na vrhu ATP liste, a ima još šest garantovanih na vrhu. U muškoj konkurenciji je postao najbolji svih vremena, pa je sada apsolutni fokus na osvajanje grend slem trofeja. Do sada ih ima 18, dok dvojica ljutih rivala imaju po 20.

- Veoma sam blizu ostvarenja i tog drugog cilja. Federer i Nadal i dalje igraju, i dalje osvajaju slemove. Oni su nevjerovatni, ali ja nastavljam da se borim i to je u redu. Čak i da to ne ostvarim, biće u redu, ali moram da imam to nešto što će da me pokreće - dodao je Novak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.