ASOVI

"L'Equipe" počastio Novaka Đokovića neukusnom karikaturom

Pogledajte, Rodžer se vraća na teren! Rodžer zauvijek! Volimo te, samo su neki od "povika" navijača s karikature

Novak Đoković. Arhiva

G. Š. / L'Equipe

9.3.2021

Novak Đoković u ponedjeljak je srušio rekord Rodžera Federera (Rogera) po broju sedmica provedenih na prvom mjestu ATP liste. Novi rekord sad iznosi 311 sedmica i on će se još najmanje sigurno povećavati. Srbijanski teniser zajedno sa svojom porodicom proslavio je u restoranu Novak u Beogradu veliki uspjeh u karijeri, a navijači su ga dočekali pjesmom i poklicima. I to je nešto na što je navikao u Srbiji, dok barem na Zapadu, to i nije česta slika.

Nakon "Adria Toura" u doba pandemije koronavirusa njegova popularnost još je više bila na udaru, pa su pojedini mediji na Zapadu jedva čekali njegove "gafove", pa i u vidu pogođene linijske sutkinje...

Francuski "L'Equipe" nedavno ga je iznenađujuće iskritizirao, jer relativno dobro piše o njemu, a sad su ga počastili i jednom karikaturom u kojoj prikazuju Novaka usamljenog na vrhu, dok navijači slave Federera.

- Pogledajte, Rodžer se vraća na teren! Rodžer zauvijek! Volimo te, samo su neki od "povika" navijača s karikature.

Novaka obožavaju na Dalekom Istoku, posebno u Kini, no teško se probija do srca Engleza, Amerikanaca, Australijanaca, pa i Francuza iako promovira njihove proizvode (Lacoste, Peugeot).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.