TENIS

Nesvakidašnja situacija u Dohi, Rubljov do polufinala bez ijednog odigranog poena

Nakon Gaskea predao mu i Fusovič

Rubljov: Za finale s Timom ili Bautistom Agutom. AGENCIJE

A. Vatreš

11.3.2021

Ruski teniser Andrej Rubljov (ATP - 8.) našao se u nesvakidašnjoj situaciji na ATP turniru u Dohi, gdje je stigao do polufinala bez da je odigrao ijedan poen.

Naime, Rubljov je kao treći nositelj Qatar ExxonMobil Opena bio slobodan u prvom kolu, a u drugom je trebao igrati protiv Francuza Rišara Gaskera (Richard Gasquet) koji mu je predao meč bez borbe zbog povrede noge. Isto se ponovilo i u četvrtfinalu, u kojem smo trebali vidjeti reprizu prošlosedmičnog finala ATP turnira serije 500 u Roterdamu, gdje je Rus osvojio naslov savladavši Mađara Martona Fusoviča (Fucsovics).

Fucovič je u srijedu navečer u tri seta došao do pobjede nad Južnoafrikancem Lojdom Herisom (Lloyd Harris), da bi u četvrtak odustao od nastupa u meču koji je trebao biti na rasporedu u ranom poslijepodnevnom terminu. Mađar je u četvrtak ujutro osjetio grčeve u mišićima i odlučio da ne želi riskirati težu povredu uoči nastupa na turniru serije 500 u Dubaiju sljedeće sedmice te na Masters 1000 turniru u Majamiju krajem marta.

Rubljov će u polufinalu igrati protiv pobjednika dvoboja Austrijanca Dominika Tima (Dominic Thiem) i Španca Roberta Bautiste Aguta, prenosi Hina.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.