REKORDI

Ivanišević: Sada se čini da je to nemoguće, ali sa Novakom je sve moguće

Prije devet ili deset godina niko nije vjerovao da će ovo da se dogodi, svi su pričali o Rodžeru

Ivanišević i Đoković. Arhiva

G. Š. / Sport klub

19.3.2021

Za Novaka Đokovića samo je nebo granica kada je riječ o postavljanju novih rekorda u tenisu, smatra njegov trener Goran Ivanišević. Srbijanac je 8. marta oborio rekord Rodžera Federera (Roger) po broju sedmica na prvom mjestu ATP liste. Tada je počeo 311. sedmicu vladavine, sada već na kontu ima 312, a izvjesno je da će dodatno popraviti taj učinak.


Imat će još sedmica

Apsolutni rekord po broju sedmica na prvom mjestu rang liste drži Štefi Graf (Steffi ). Njemica je dominirala ženskim teniskom krajem osamdesetih i devedesetih godina 20. vijeka, a ukupno je titulu ‘najbolje na svijetu’ nosila 377 sedmica.

- Prije devet ili deset godina niko nije vjerovao da će ovo da se dogodi, svi su pričali o Rodžeru. Ali sada je Novak uspio da obori rekord. Nije gotovo. Imat će još sedmica. Pričali smo o Štefi Graf… Sada se čini da je to nemoguće, ali sa Novakom je sve moguće, rekao je Ivanišević.

Na pitanje koliko će se Novak još zadržati na prvom mjestu, hrvatski teniski stručnjak je odgovorio:


Sve je sada moguće

- Ne znam. Zavisi od njega. Ako je zdrav, ako razmišlja kao što je tokom Australian Opena činio, ako zna šta želi, samo je nebo granica. Već sam spomenio Štefi Graf… Sve je sada moguće. Najvažnije je da je zdrav. Vidjet ćemo šta će biti, zaključio je Ivanišević.

Naredni turnir na kome bi Đoković trebalo da učestvuje je masters u Majamiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.