FRUSTRIRAN

Dominik Tim se ne osjeća dobro, odlučio pauzirati od tenisa

Krajem prošle godine osvojio US Open i tako postao jedan od rijetkih igrača koji je to uspio u eri "velike trojke"

Dominik Tim. Agencije

Avaz.ba

2.4.2021

Dominik Tim (Dominic Thiem), trenutno četvrti teniser svijeta, nalazi se u ozbiljnoj rezultatskoj krizi koja je ga je ozbiljno poljuljala, te je odlučio da neko vrijeme ostavi reket.

Tim je krajem prošle godine osvojio US Open i tako postao jedan od rijetkih igrača koji je to uspio u eri "velike trojke". Ipak, kada se očekivalo da eksplodira uslijedio je veliki pad.

U 2021. godini je bilježio rezultate za zaborav. Na Australijan openu je ispao od Grigora Dimitrova u osmini finala i već je to bio signal da nešto ne valja. U Dohi ga je Roberto Bautista Agut izbacio u drugom kolu, dok je Lojd Heris (Lloyd Harris) upisao jednu od najvećih pobjeda karijere u prvom kolu Dubaija.

Sve ovo je dovelo do frustracije kod najboljeg austrijskog tenisera, pa je odlučio da neko vrijeme odmori od tenisa.

Austrijski "Krone" navodi da Tim nije trenirao već dvije sedmice, te da planira da se odmori fizički i psihički. Taj period će iskoristiti da šeta s psom Hugom, ali i da se viđa sa prijateljima.

Potvrdio je to i otac tenisera.

- Mora se oporaviti i osloboditi mentalno od svega. Mislim da uopšte nije gledao turnir u Majamiju. Počet će trenirati tek za nekoliko dana - rekao je Timov otac Vofgang.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.