TENIS

Hoće li Rolan Garos biti prolongiran drugu godinu zaredom

U razgovoru smo sa Francuskom teniskom federacijom kako bismo vidjeli trebamo li promijeniti datum Rolan Garosa, rekla je Roxana Maracineanu

Francuska je u subotu ušla u treću nacionalnu blokadu radi suzbijanja širenja koronavirusa. Arhiva

G. Š.

4.4.2021

Francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu rekla je za "Reuters" da je moguće da se "Grand Slam" teniski turnir "Roland Garros" ne održi i drugu godinu zaredom u tradicionalnom terminu zbog pandemije koronavirusa.

- U razgovoru smo sa Francuskom teniskom federacijom kako bismo vidjeli trebamo li promijeniti datum Rolan Garosa. Iako je sport na visokoj razini u Francuskoj zasad očuvan, pokušavamo ograničiti rizike od širenja virusa u profesionalnom sportu, a situacija nije dobra, rekla je Maracineanu za državni radio.

Francuska je u subotu ušla u treću nacionalnu blokadu radi suzbijanja širenja koronavirusa, iako su profesionalni sportovi uglavnom pošteđeni. Izuzetak je biciklistička jednodnevna utrka "Paris-Roubaix", koja je odgođena.

Rolan Garos bi ove godine trebao početi 23. maja, a prošle godine je održan tek u oktobru. Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u srijedu da očekuje ponovno otvaranje zemlje sredinom maja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.