TENIS

Hoće li Rolan Garos biti prolongiran drugu godinu zaredom

U razgovoru smo sa Francuskom teniskom federacijom kako bismo vidjeli trebamo li promijeniti datum Rolan Garosa, rekla je Roxana Maracineanu

G. Š.

Francuska je u subotu ušla u treću nacionalnu blokadu radi suzbijanja širenja koronavirusa

Foto: Arhiva


Francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu rekla je za "Reuters" da je moguće da se "Grand Slam" teniski turnir "Roland Garros" ne održi i drugu godinu zaredom u tradicionalnom terminu zbog pandemije koronavirusa.

- U razgovoru smo sa Francuskom teniskom federacijom kako bismo vidjeli trebamo li promijeniti datum Rolan Garosa. Iako je sport na visokoj razini u Francuskoj zasad očuvan, pokušavamo ograničiti rizike od širenja virusa u profesionalnom sportu, a situacija nije dobra, rekla je Maracineanu za državni radio.

Francuska je u subotu ušla u treću nacionalnu blokadu radi suzbijanja širenja koronavirusa, iako su profesionalni sportovi uglavnom pošteđeni. Izuzetak je biciklistička jednodnevna utrka "Paris-Roubaix", koja je odgođena.

Rolan Garos bi ove godine trebao početi 23. maja, a prošle godine je održan tek u oktobru. Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u srijedu da očekuje ponovno otvaranje zemlje sredinom maja.

NA VRH

Podijeli članak na