MONTE KARLO

Pobjednički povratak Fabija Fonjinija

Savladao Miomira Kecmanovića

Fonjini: Pobjeda u dva seta. AFP

A. Vatreš

13.4.2021

Posljednji pobjednik turnira Masters 1000 serije u Monte Karlu, Talijan Fabio Fonjini (Fognini, ATP - 18.), pobjednički se vratio na mjesto najvećeg trijumfa u teniskoj karijeri savladavši Srbijanca Miomira Kecmanovića (ATP - 47.) sa 6-2, 7-5.

To je šesta uzastopna pobjeda Fonjinija u Kneževini, gdje je 2019. došao do pobjedničkog trofeja savladavši u polufinalu Rafaela Nadala, rekordera s 11 naslova na Monte Karlo Mastersu, dok je u finalu nadigrao Srbina Dušana Lajovića, prenosi Hina.

Fonjini će u drugom kolu igrati protiv Australca Džordana Tompsona (Jordan Thompson), a u njegovom dijelu se žrijeb prilično otvorio odustajanjem drugog tenisera svijeta Rusa Danila Medvedeva, koji je bio pozitivan na testu na Covid-19.

Uspješan dan Talijana okrunio je i 19-godišnji Janik Siner (Jannik Sinner), finalist prvog Masters 1000 turnira u sezoni odigranog na tvrdoj podlozi u Majamiju. Siner je u prvom kolu nadigrao Španca Alberta Ramos-Vinjolasa (Vinolas) sa 6-3, 6-4, a za nagradu će u drugom kolu igrati protiv najboljeg tenisera svijeta i bivšeg dvostrukog pobjednika Monte Karla Srbijanca Novaka Đokovića.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.