MONTE KARLO

Đoković: Osjećao sam se užasno

Smatra da je odigrao jedan od najgorih mečeva u posljednjih nekoliko godina

Đoković: Ništa nije funkcioniralo. AFP

A. Vatreš

15.4.2021

Prvi teniser svijeta Novak Đoković bio je veoma razočaran svojom igrom u šokantnom porazu od Danijela Evansa (Daniel) 6:4, 7:5 u drugom kolu ATP turnira u Monte Karlu.

- Čestitam mu, bio je bolji danas. S moje strane, jedan od najgorih mečeva u posljednjih nekoliko godina. Osjećao sam se užasno na terenu. Trebalo je da budem mnogo bolji, napuštam teren s gorčinom - počeo je Đoković.

Đoković je imao i set loptu u drugom setu, ali nije uspio izboriti treći. Ukupno je svjetski broj jedan napravio 45 neiznuđenih grešaka.

- Pripremao sam se slično kao i uvijek. Bio je to jedan od onih dana kada je bilo izuzetno vjetrovito, vjetar mijenja pravac, a igrao sam s rivalom koji igra mnogo slajsova i drop šotova, pri tom nikad ranije nisam igrao s njim. Nepredvidiv je, u nekim momentima je imao sreće, ali odigrao je hrabro i pametno - rekao je Đoković i dodao:

- Ne pamtim da sam ovoliko loše odigrao u posljednjih nekoliko godina. Ali to je sport. Gledat ću da izvučem pouke, a definitivno ih ima mnogo, pošto skoro ništa nije funkcioniralo. Nema mnogo pozitivnih stvari danas. Moram ovo da prihvatim i da progutam tu gorčinu koju osjećam.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.