MONTE KARLO

Nadal nakon ispadanja, sve mi se smučilo

Monte Karlo mi jedan od važnijih turnira

Nadal: Nije išlo. Twitter

N. Demirović

16.4.2021

Nakon što je ispao mastersa u Monte Karlu porazom od Andreja Robljova, Rafael Nadal priznao je da drugačiji ishod i nije bio moguć, imajući u vidu kako je igrao.

- Kada igrate protiv sjajnog tenisera kao što je on, a ne igrate dobro, onda i treba da izgubite, zar ne? To je lako za analizu. Iz nekog razloga imao sam probleme sa serviranjem. Ne znam zašto, jer nisam imao nikakav problem s tim na treninzima. Ali, danas je bio jedan od onih dana kada mi je servis bio katastrofa. Borio se jesam, to je pozitivna stvar, rekao je vidno utučeni Nadal.

Kako je naglasio uvijek tužan kada izgubi u Monte Karlu.

Monte Karlo mi jedan od važnijih turnira i tužan sam kada tu gubim. Propustio sam priliku da počnem sezonu na šljaci na pravi način. Moram probati sada da popravim stvari. Mogao sam da bjesnim na terenu, ali nisam. Dobro, jednom sam galamio poslije lošeg bekenda, jer mi se smučilo da pravim onoliko neiznuđenih grešaka. Bio je ovo jedan od onih dana za zaborav. Igrati loše, i to protiv vrhunskog tenisera... To vam je jedan baš ubistven koktel, zaključio je Nadal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.